Koronaarinen angioplastiikka ja stentin lisäys – Lynnin tarina

Lynn Connorilla oli sepelvaltimotauti, kun hänellä oli sydänkohtaus. Nopea diagnoosi ja hoito pelasivat hänen elämänsä.

Olin juuri palannut lomasta Kyproksella ja tunsin maailman huipulla. Olin antanut kaikille lapsille heidän lahjojaan, kun yhtäkkiä minusta tuntui siltä, ​​että minut potkuttiin rintaan. Tiesin, että minun piti mennä lääkäriin nopeasti.

Oma GP tiesi heti, että minulla oli sydänkohtaus ja kutsuttiin ambulanssi. Olin onnekas siitä, että ensihoitajat saivat elämänsä hengenpelasta, hyytymätöntä lääkettä matkalla sairaalaan. Sinä yönä minulle annettiin angioplastia, jossa sinusta on tullut eräänlainen ilmapallo sepelvaltimolle, jotta se avataan. Tämän jälkeen viisi stenttiä (jotka ovat kuin ruostumattomasta teräksestä valmistettu verkko) asetettiin pitämään valtimo auki.

Kukaan ei tiedä, mikä aiheutti hyökkäyksen, mutta isäni kuoli yhdestä kun hän oli 66. Jotkut sanovat, että olin polttanut 20 savuketta päivässä 40 vuoden ajan. Se olisi voinut olla stressi – minun tyttärentytär oli diagnosoitu syöpä samana vuonna. Uskon, että se oli luultavasti asioiden yhdistelmä.

Operaation jälkeen kävely vain 10 metrin päässä jätti minut loppuun. Jopa syöminen oli väsyttävää. Jonkin ajan kuluttua kävin sydämen kuntoutusohjelmassa. Se alkoi hyvin varovasti. Ensin tein lämmittelyharjoituksia, sitten jatkoin askeleisiin ja pyöräilykoneeseen, kunnes lopulta voisin mennä juoksumattoon. En olisi voinut tehdä mitään tämän ilman sydämenhoitaja, Lou, joka oli loistava ja erittäin rauhoittava.

Olen aina syönyt melko terveellistä ruokavaliota, mutta nyt käytän enemmän kuin käytin. Rakastan uintia ja yritän mennä joka päivä. Olen myös luopunut tupakoinnista.

Olen erittäin tyytyväinen, että olen elossa. Kaikki muut, joille olen tuntenut sydänkohtauksen, on kuollut, mutta nyt tiedän, että sydänkohtauksen jälkeen voi olla elämä.

Sydämen sairaus on yleisin kuolinsyy. Selvitä, mitä pitää tehdä, jotta sydämesi sopii tarkoitukseen